Навигација Кроз Адолесценцију: Савети за Ученике Ученичког Центра Београд

Ученички центар Београд био је домаћин једног инспиративног предавања које је одржала др Жељка Кошутић, психијатар, начелница Дневне болнице за адолесценте на Инстититу за ментално здравље. Тема вечери била је адолесценција – период живота који често изазива многа питања, дилеме и изазове код младих. Ученици су имали прилику да чују драгоцене савете и смернице како се лакше кретати кроз овај важан период свог живота. У пуној читаоници РЈ Карађорђе, др Кошутић је започела предавање подсећањем на то да је адолесценција време интензивних промена, како физичких тако и емоционалних. Кроз интерактивне дискусије и примере из свакодневног живота, др Кошутић је осветлила кључне аспекте адолесценције и понудила конкретне стратегије за превазилажење изазова које она носи.

Једна од кључних тема била је комуникација са родитељима и вршњацима. Ученици су се идентификовали са овом темом, схватајући да је отворена и искрена комуникација кључна за здрав однос са околином.

Предавање је завршено отвореним дијалогом и питањима ученика, који су показали велико интересовање за тему и захвалили др Кошутић на драгоценим саветима.

Кроз ово предавање, ученици Ученичког центра Београд су стекли нове увиде и алате за успешно сналажење у периоду адолесценције.

Ово је само прво предавање које је др Кошутић одржала у Ученичком центру. Следеће недеље ћемо се дружити у РЈ Змај.

М. Илић