Општину Горњи Милановац посетио др Љубиша Антонијевић

Посета др Љубише Антонијевића, директора Ученичког центра Београд, општини Горњи Милановац, протекла је у радној атмосфери. Са председником општине, господином Дејаном Ковачевићем, обишао је ОШ „Краљ Александар I“, а директорка школе Драгица Радишић, овом приликом упознала их је са свим што је до сада урађено у овој школи. Директорка је истакла да је у потпуности промењен изглед школе, у циљу стварања што бољих услова за боравак деце и праћење наставе, а пре свега у делу намењеном ученицима са посебним потребама, у оквиру којег се реализује и настава за децу у продуженом боравку. Изградња поменутог објекта, као и комплетна замена инвентара и столарије реализована је уз велику помоћ и подршку локалне самоуправе.

Поред реновирања објекта, недавно је реновирано школско двориште и постављени нови кошеви за баскет.

Председник општине Горњи Милановац, господин Дејан Ковачевић, срдачно се захвалио др Љубиши Антонијевићу на донацији овој школи речима:

  • Желим да се захвалим господину Антонијевићу који нам је донирао два коша за ОШ „Краљ Александар I“, које до сада нисмо имали на теренима ове школе. Љубиша је иначе наш суграђанин и док је обављао друге функције у Министарству просвете, увек је помагао Горњи Милановац. Он јесте отишао из Горњег Милановца у Београд, али Милановац никада није отишао из његовог срца. Хвала му у име свих грађана, на несебичној подршци коју нам даје, без обзира на којој се функцији налази.

Др Љубиша Антонијевић је истакао да већ годинама има одличну сарадњу са општином Горњи Милановац и председником општине господином Ковачевићем, која се огледала кроз више реализованих пројеката, а одлична је сарадња и када су у питању потребе смештаја ученика и студената из Горњег Милановца.

  • Кошеви су донација и помоћ Ученичког центра Београд овој школи. С обзиром на то да је наша репрезентација недавно освојила сребро у финалу Светског првенства, верујем да ћемо постављањем кошева допринети популаризацији кошарке. Суштина је да деца изађу у двориште и да играју баскет, како школска, тако и деца из комшилука, јер тако се постаје и добар човек и добар играч. Велика је разлика и тешко је упоредити услове за боравак деце у овој школи данас и у неком ранијем периоду. Просторије које смо управо обишли, намењене деци са посебним потребама, испуњавају све прописане стандарде који се примењују и у Европи. Данашња посета општини Горњи Милановац је велики подстицај за наставак наше успешне сарадње – поручио је др Љубиша Антонијевић, директор Ученичког центра Београд.