Посета Музеју илузија

Ученици Ученичког центра Београд су били у прилици да 21. новембра посете „Музеј илузија“ који се простире на 3 нивоа и поседује мноштво научних експоната од којих је већина интерактивна. Музеј илузија је јединствен музеј у Београду, који организује велики број различитих дешавања и радионица везаних за тему илузија и мозгалица.

Утисци ученица РЈ „Стеван Чоловић“:

Моје искуство у музеју је изузетно богато илузијама које су досегле изван граница очекивања. Музеј ме је очарао визуелним спектаклом, пружајући ми јединствену прилику да искусим фасцинантне илузије које су премашиле моја очекивања. Уметност и знање спојени су на невиђени начин, стварајући простор у којем су реалност и илузија постале нераздвојни партнери. Посебно сам импресионирана разноврсношћу илузија, укључујући фантастичне слике које су прелазиле границе класичне уметности. Сваки тренутак проведен у музеју био је попут путовања кроз чаробни свет, где су се стварност и илузија испреплетале на јединствен и уметнички начин. Препоручила бих ову изузетну дестинацију свима који траже незаборавно искуство. Хвала Вам на овој незаборавној авантури.

Станковић Јована

Музеј илузија сам сада посетила први пут и још увек сам под утисцима. Јако је занимљив и један је од лепших музеја у којима сам била. Све је тако лепо осмишљено и направљено. Најлуђе је било у љубичастом тунелу кроз који сам прошла неколико пута, колико ми је било интересантно како та илузија функционише. У музеју се може и научити о неким личностима које су заслужне за оно што сам видела. Такође, овде има доста места за сликање, тако да и ми сами можемо постати део илузије. Дефинитивно је место које бих препоручила вршњацима, млађима од себе а и старијима.

Матовић Анкица

Углавном, музеј илузија је био један од неколико уједно и најзанимљивијих музеја које сам посетила. Свака илузија је на свој начин оставила утисак на мене и сви као цела екипа смо се лепо провели.

Тимотиц Маса