СЛАВА ГРАДА ТРЕБИЊА

Дана 19. августа 2023. године Град Требиње и Црквена Општина Требиње прославили су крсну славу Свето Преображење Господње. Том приликом у Требињу се окупио велики број пријатеља, гостију и грађана.

Срдачном позиву градоначелника Требиња господина Мирка Ђурића, председника Скупштине Града Требиња, господина Драгослава Баљка и старешине храма Преображења Господњег протојера-ставрофора Младена Жуловића одазвали су се директор Ученичког центра Београд, др Љубиша Антонијевић, управник Владо Стјеповић и руководилац послова у угоститељству Александар Кукић и својим присуством увеличали свечано обележавање славља Града Требиња.

Љубазни домаћини су уприличили, поред срдачног дочека и топлог гостопримстава и богат културно уметнички програм као и пратеће манифестације.

У програму прославе уживали су сви присутни, а понуђен им је добро организован и веома разноврстан програм. Пријем за званичне делегације организован је у Градској управи Требиња, а свечана седница Скупштине Града Требиња у Културном центру.

Гости су имали прилику да у  Културном центару погледају изложбу радова ликовних уметника Требиња „Уметници своме граду“, као и изложбу „Ристо и Бета Вукановић – 150 година од рођења“ у Музеју Херцеговине.

У организацији Саборног храма, а како обичају налажу када се обележава крсна слава, гости су присуствовали ломљењу славског колача, празничном јутрењу и вечерњу, као и свечаној литији улицама града.

Пажњу су свакако привукле и пратеће манифестације на Тргу слободе – Сајам меда и вина, као и промоција домаћих производа „Наше најбоље“ у Дучићевој улици.

Програм прославе је заокружен концертом „Rock el Clasico“, Стефан Миленковић и Неле Карајлић на Тргу слободе.

Уз захвалност љубазним домаћинима и честиткама на доброј организацији остаје само жеља да оваквих догађаја и дружења буде и у будућности.