Светосавски турнир

Светосавски турнир у малом фудбалу обележили ученици из дома у Хумској.

Апсолутна доминација “Чоловића”.

У спортском балону Корн одржан је Светосавски турнир у малом фудбалу који су својим целокупним наступом обележили ученици РЈ “Стеван Чоловић”. У женској конкуренцији победник турнира биле су ученице из РЈ “Змај”.

Као и сваки претходни, и Светосавски турнир у текућој школској години обиловао је добрим потезима, неизвесним завршницама и израженим ентузијазмом свих учесника.

Из оправданих разлога, углавном везаних за школске обавезе али и оне спортске, већина радних јединица није могла да изведе најјаче саставе, међутим, то је била прилика за оне из другог плана да покажу колико су заправо талентовани.

На основу приказаног, текућа школаска година и дефинитивно припада “Стевану Чоловићу” који је освајањем турнира показао да поседује најкомпактнију групу врло талентованих момака.

Аплаузе су заслужили сви учесници. Најпријатније изненађење представљао је “Петар Драпшин” који је на путу до финала успео да избаци неке од фаворита, иако је био поприлично ослабљен, што се манифестовало у броју играча у самој ротацији.

За очекивати је било да се у финалу нађу, као и на претходном турниру, “Змај” и “Стеван Чоловић” међутим “Милионери” са Дорћола покварили су планове највећим фаворитима, умешавши се у борбу за изузетно леп трофеј.

Сплетом несрећних околности, које су, пак, својствене спортским манифестацијама, у самом финалу ниједна екипа није била “нашпанована” на идеалан начин.

“Чоловић” је морао тактику да прилагоди чињеници да се можда и најкомплетнији њихов играч Петрин повредио у полуфиналу тако да није могао да помогне саиграчима у борби за трофеј.

Меч је обиловао головима, резултатским преокретима, драматичним тренуцима док је сама завршница била веома напета. Кад год се чинило да је “Чоловић” стекао опипљивију предност, “Драпшин” је успевао да се врати, лепим головима демонстрира карактер ученика решених да на најбољи могући начин реше комплексан задатак.

Екипа из Хумске имала је доминацију, вештије је комбиновала на противничкој половини, стварала изгледније прилике, али је ривал махом из контранапада био изузетно опасан. Крајњих 5:4 за “Чоловић” вероватно и најверније осликава целокупан развој ситуације у мечу за трофеј.

Освојеном титулом, Недељковић, Ђорђевић и саиграчи показали су да се на њих може најозбиљније рачунати на предстојећим такмичењима на којима ће репрезентовати Ученички центар.

У мечу за треће место, “Змај” је био бољи од “Карађорђа” 4:2.

Изузетно лепа и занимљива утакмица виђена је и код девојчица. И мада нису биле фавориткиње, даме које су репрезентовале “Карађорђе” пружиле су изузетан отпор другарицама из “Змаја”.

Даме са Звездаре дуго су и водиле, користиле сваку могућност да из контранапада дођу до голова, међутим на крају је до изражаја дошла боља техничка поткованост ученица из Земуна, од којих поједине активно и тренирају фудбал.

Н. Марковић