У сусрет новогодишњим празницима

Свака помисао на празнике свима нама дарује неку позитивну енергију и несвакидашњу снагу коју празнична атмосфера са собом доноси сваки пут у виду исте непревазиђене новогодишње чаролије. Непрекидно радовање времену које ћемо проводити у кругу најмилијих, свечаној атмосфери, дружењу, бирању поклона је оно што нас враћа себи и обезбеђује да се осећамо спокојно. Божићни и новогодишњи празници су најзанимљивији период у школској години, а њима се подједнако радују како деца тако и одрасли. Нова година симболизује обнављање живота, и опште је прихваћена пракса да се баш у новогодишњој ноћи шаљу поруке мира са свих континената, свим људима у целом свету, јер постоји  веровање да милиони руку које се грле у новогодишњој ноћи широм наше планете стварају мрежу радости и ум ножавања љубави позитивном енергијом која је непрестано у ваздуху.

За Нову годину везује се много веровања и обичаја који би, ако их испунимо требало да утичу на то да она буде боља и успешнија од претходне. Један од најважнијих јесте честитање које у прошлости није било везивано само за уљудност већ је значило то да некоме честитком шаљемо неку врсту сигурне чаробне снаге и непресушне енергије…

Украшавање дома право је задовољство и жељно се ишчекује током дугих зимских дана. Црвени украси симболизују срећу, жути новац, зелени побољшавају интелектуалну активност и здравље. Тако је и нама израда украса и кићење јелке причинило велико задовољство, а предпразнична атмосфера учинила нас је да будемо веселији и пуни ишчекивања и жеља пуних нове наде за наредну 2024. – ту годину!!!

СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ !!!

Васпитачи: Јелена Драгићевић и Нада Кековић

РЈ „Змај“