УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Светски дан изазова

СВЕТСКИ ДАН ИЗАЗОВА” одржава се сваке године последње среде месеца маја у целом свету. Координацију овог најмасовнијег планетарног спортско-рекреативног догађаја води Међународна Асоцијација Спорт за све (TAFISA). Најразличитијим програмским садржајима анимира се око 70 држава са учешћем преко 60 милиона спортиста, рекреативаца и заљубљеника у физичку активност. У Србији, акција се одржава од 1994. године и организује је Асоцијација Спорт за све Србије у преко 100 општина/градова, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Спортског савеза Србије.

Асоцијација за међународни Спорт за све (TAFISA)као друштвено одговоран национални грански спортски савез задужен за област спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорт у фирмама, прати препоруке Министарства омладине и спорта Републике Србије и других релевантних институција и пружа пуну подршку мерама за сузбијање ширења вируса COVID-19 које је усвојила Влада Републике Србије,тако да је у складу са тим  отказан датум за одржавање ове манифестације 26. маја 2021. године.

У овом тренутку, важно је да наставимо да бринемо о свом здрављу и да будемо свакодневно физички активни и одговорни према себи и другима и сачекамо да „Асоцијација Спорт за све Србије“ објави нови датум одржавања ове манифестације.

Рајко Кукољ

Аниматор спортског програма