УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Ненасилна комуникација и вештине комуникације

Дана 24.02.2021. године, у просторијама РЈ ,,Петар Драпшин“, одржан је практичан приказ под називом ,,Ненасилна комуникација и вештине комуникације“. Учествовало је четворо ученика: Ксенија Петронијевић (прва година), Бојана Радонић (трећа година), Лазар Ђорђевић (четврта година) и Урош Симоновић (четврта година).

Циљ радионице је био развијање вештина добре комуникације кроз више активности које треба да представе младима колико је важна добра комуникација и шта све она подразумева. У животним ситуацијама које нису увек погодне и које могу бити ризичне, као и у комуникацији са различитим особама које нису увек добронамерне, потребно је да млади умеју да препознају оно што им не одговара. То ће им омогућити да спрече и да се заштите од негативних последица несмотреног и непромишљеног понашања.

Ученици су у првој активности увежбавали изражавање и препознавање одређених осећања, стања и расположења кроз вербалну и невербалну комуникацију. У другој активности која се зове једносмерна комуникација ученици су били подељени у парове и дате су им одговарајуће инструкције након чега су дошли до закључка да једносмерна комуникација није могућа. Трећа активност је била – Успешна и неуспешна комуникација  где су ученици дискутовали о томе шта је потребно да комуникација буде добра и успешна и шта је то што омета исту. Последња активност је била увежбавање активног слушања.

Асертивност, ненасилна комуникација и активно слушање су вештине уз које ће њихова способност за успешну комуникацију сигурно да се развија уколико их буду доследно вежбали, а кроз тај развој ће осетити и пораст задовољства.

Презентација!!!

РЈ ,,Петар Драпшин“