УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// ”Речима осликај емоције”

Данило Киш,  један од најистакнутијих писаца савремене књижевности, приповедач, романсијер, преводилац, рођен је 22. фебруара 1935. године. Уз кратак осврт на његово стваралаштво, ученици литерарне секције дома ”Алекса Дејовић” присетили су се мисли и дела овог писца.

”За несметан рад духа потребна је савршена самоћа, иначе ће дух пасти под погубни утицај туђег духа, а да тога можда и неће бити свестан.” Данило Киш

”Писање ми, пре свега, служи као надокнада за живот који сам већ као дете замишљао другачијим од оног који водим.” Данило Киш

За ученике нашег дома писање је алат за освешћивање емоција, начин да се повежу са собом, својим унутрашњим космосом, својим емоцијама и да боље разумеју збивања унутар себе.

”Папир трпи све, не просуђује нас. Не замера. Не одаје наше тајне. Не процењује ad hoc”, само су неки од ставова које су изнели Теодора, Љиља, Ана, Стојан, Никола, Наташа и Ема. Записујући своје мисли ученици се суочавају са својим дилемама, пријатним и непријатним емоцијама. На другачији начин.

На крају, препоручујемо да послушате њихов савет –  покушајте да речима осликате емоције.

Биљана Јанковић, васпитач