УЧЕНИЧКИ КУТАК / АКТИВНОСТИ У ДОМУ / КОРИСНИ ЛИНКОВИ /// Срећан Осми март – Дан жена!

Међународни дан жена настао је као дан борбе за женска људска права, дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Данас посебно истичемо значај и успех жена. Видети задовољну, насмешену и самоуверену жену представља значајно достигнуће једног друштва.

Услед одлуке Кризног штаба да средњошколци прате наставу на даљину ученици који живе у дому налазе се код својих кућа, тако да нисмо у могућности да реализујемо све што смо припремили за овај дан. Током протекле недеље ученици су писали поруке, правили пано, пратили презентацију и дискутовали о значајним женама кроз историју Србије, правили честитке уз помоћ васпитачица, читали мисли познатих о женама и давали коментаре на њих, храбрили своје другарице и објављивали њихове фотографије, учествовали у онлајн мини квизу, а имало је  још тога данас да се уради…

Како смо у протеклих годину дана учили да се прилагођавамо животу у условима пандемије вируса Ковид-19, увидели да на неке ствари не можемо да утичемо и научили да живимо у условима „нове реалности“, и овог пута ћемо учинити исто, уз поруку да поштују превентивне епидемиолошке мере, да уче и да чувају и поштују драге жене у свом окружењу. А док чекамо да се ђаци врате у дом и реализујемо што смо планирали до краја, делимо са вама неколико фотографија. Осмехе њима драгим женама и девојкама измамићемо и после 8. марта!

ПРЕЗЕНТАЦИЈА!!!

РЈ „Алекса Дејовић“