Вожња отвореним аутобусом

14. 06. 2022. године вожњом отвореним туристичким аутобусом доживели смо Београд из несвакидашње перспективе. Шетајући улицама града, често у журби не обраћамо пажњу на лепоту појединих здања и знаменитости поред којих пролазимо. Заокупљени својим обавезама, не уочавамо све оно што чини и јесте Београд.

Панорамско разгледање током пријатне вожње омогућило нам је баш то, да запазимо споменике, установе културе и дух Београда, посматрајући га са висине отвореног аутобуса.

Вожњу смо започели и завршили на Тргу Николе Пашића, испред велелепног здања Старог двора. У једночасовној вожњи обишли смо ужи центар Београда, прошли Трг ослобођења, стадионе два највећа наша фудбалска ривала, Музеј историје Југославије, Карађорђев парк, велелепни Храм Светог Саве, Славију, Калемегданску тврђаву и много тога још… Бранковим мостом, кренули смо потом ка Новом Београду, уочили спој старог и новог и уз интересантну причу туристичког водича о историји главног града, знаменитостима, важним здањима и животу Београђана, током целе вожње имали смо прилику да осетимо дух града на нешто другачији начин.

 

„Јако ми је било драго што сам имао прилику да се возим отвореним аутобусом кроз Београд. Та вожња ми је омогућила да научим нешто ново и да добијем много нових информација о граду у ком се школујем. Радујем се и следећим обиласцима, а верујем да ће Дом и даље имати богату понуду различитих садржаја  у области културе.“

Стефан Костић

„Вожња ми је било јако лепа, зато што никада нисам видео Београд из те перспективе. Доживљај ми је био врло леп и увек ћу га се сећати са задовољством.“

Матеја Савић

Васпитач Александра Копања