XI Фестивал љубавне поезије ,,ИВАН ПАНГАРИЋ’’ Сомбор

Крајем октобра месеца имали смо част да присуствујемо XI фестивалу љубавне поезије ,,Иван Пангарић’’ у Сомбору.

Дом ученика средњих школа Београд представљале су четири  ученице: Александра Радовановић ,,Звезде ће памтити’’ (РЈ Петар Драпшин), Миона Вукић ,,Порицање’’ (РЈ Петар Драпшин), Анђелија Пејовић ,,Знам те’’ (РЈ Карађорђе) и Сара Милутинов ,,Трагач’’ (РЈ Алекса Дејовић). Од 200 приспелих радова из целе Србије у финале је ушло 39 песама, које су објављене у Зборнику радова. На завршној свечаности, ученици су се представили публици читајући своје радове, у којима су нам открили своја најискренија осећања. Након тога, уследила је реч жирија и проглашење прва три места. Сјајном рецитацијом песме ,,Порицање’’, прво место освојила је ученица Миона Вукић из РЈ Петар Драпшин. Честитамо Миони, као и Александри, Анђелији и Сари на достојном представљању нашег Дома.

Сутрадан је уприличен обилазак Сомбора. Један од лепших градова у Србији опчинио нас је зеленилом, архитектуром и неизоставним фијакерима. Највећи утисак на нас је оставила зграда Скупштине општине (некадашња Жупанија) са својом познатом сликом ,,Битка код Сенте’’, највећем уљу на платну на нашим просторима. Обишли смо и Градски музеј који се бави заштитом културног наслеђа на подручју Сомбора и који нам показао зашто овај град представља центар мултикултуралности.

Дружење се исувише брзо завршило за нас и дошао је тренутак да се опростимо од наших домаћина. Једва чекамо следећу годину и поновно дружење са драгим пријатељима и прелепим градом Сомбором.

ПОРИЦАЊЕ