Зашто је полудео господин Р?

Ученици наше установе су још једном имали прилику да са својим васпитачима посете ЈДП и погледају значајну и награђивану представу.

Глумачка екипа, предвођена сјајним Борисом Исаковићем, на помало необичан начин нам је приказала слике из живота једне породице. Радња је смештена у Западну Немачку седамдесетих година, али када бисте је препричали некоме ко тај податак не зна, лако бисте га навели да помисли да се одиграва код нас, или у региону, или у било којој другој дружави модерног, капиталистичког доба. Јер господин Р је сасвим обичан човек, са обичном породицом, навикама, послом… Има одређене амбиције и наде, али и други имају своја очекивања од њега. Господин Р трпи. А то нико не може заувек.

Глумци су кроз своју игру и повремено обраћање публици (која не узвраћа) од ње начинили и (са) учесника у овој трагичној причи, што је додатно допринело томе што смо из позоришта сви изашли под јаким утиском.

Ученици кажу:

Представа је кроз сат и по времена представила сјајну полемику овог времена. Показала нам је како је мало потребно да један човек пређе на неку мрачну страну. Приказани су проблеми једне савремене породице, брзина живпта у ком живимо и страшне ствари које су све више присутне. Све у свему, и поред тешке поенте коју представа треба да пренесе, глумци су били на висини задатка, а ми смо се лепо провели.

Д.Т, Т.П, Н.П.

На почетку представе сам помислио да ће ми можда бити досадно, али после тога је било чак смејања и забаве. Иако је имала понеку непријатну сцену, на представи „Зашто је полудео господин Р?“ је било супер. Препоручио бих је свима.

М.Ч.

За мене мало необична представа, са неочекиваним крајем. Приказан је живот просечног човека, а главни глумац је одлично глумио!

С.Ђ.